Misslyckat Surdegsbröd!

 
 
Ja, frågan var ju om det skulle bli en hiss eller diss! Det blev helt klart en diss! Barnen äter det inte, vi äter det inte men förhoppningsvis äter hönorna det! Bakat en hel dag - till hönorna!😅
 
 
 
Misstänkte vid detta laget att något inte var som det skulle, det ville liksom inte jäsa, jag tyckte att surdegen "bubblade" i burken men måste försöka felsöka vad som gick fel. Råd någon?
 
 
Sorgligt resultat! 
 
 
 
Det fina är att det är en ny dag idag, det finns tack och lov nya möjligheter. Idag kommer jag inte hinna att testa att baka ett nytt surdegsbröd men framöver ska jag absolut testa igen. Det finns något liknande talesätt: Skillnaden mellan den som lyckas och den som misslyckas är att den som lyckats  har försökt fler gånger. Det är inte applicerbart på allt men det stämmer nog när det gäller brödbakning. 
 
   
Kanske gäller det även ditt liv? Detta är en tröst för mig; Gud är för våra liv det som krukmakaren är för leran.
 
Från Kärnbibeln: Jeremia 18:3-4 
Så jag gick ner till krukmakarens hus och såg hur han arbetade vid drejskivan. [Ordagrant "arbetade han vid de två stenarna." De två runda stenarna satt ihop, man snurrade på den undre med fötterna och arbetade med leran på den övre.] Det hände ibland att kärlet som krukmakaren höll på att göra av leran misslyckades i hans hand [det blev något fel med materialet], då började han helt enkelt om och gjorde det till ett annat slags kärl som han såg att det passade till (lämpade sig för).
 
 
Visa fler inlägg